Translate

viernes, 22 de febrero de 2013

Consideres que invertir en empreses fast-food és rentable?


El menjar ràpid és una de les opcions més rentables en els últims anys.

McDonald’s y Burger King són els principals referents d’aquest sector, però en el mercat hi ha moltíssimes empreses (principalment nord-americanes) i sembla ser que no deixa de créixer.

L’estiu del 2011 va ser un propici per l’aterratge a Wall Street d’una multitud de franquícies del sector.

El valor que més va pujar en el Down Jones fa dos anys va ser McDonald’s, quan va aconseguir anotar més d’un 30%. Ara bé, al 2012 les caigudes del valor ascendeixen a un 12%. Tot i així, cap dels analistes que segueixen al valor a Bloomberg recomana la seva venda i el preu objectiu que li atorgaven a un any vista ascendia als 99 dòlars, davant els 88 que cotitzava.

Pel que fa a matèria d’ingressos, McDonald’s seguia sobrepassant altres empreses, ja que en els primers nou mesos de l’any 2012 va registrar 20.600 milions de dòlars contra els 9.500 milions de dòlars de la firma Yum. A més a més, un altre punt a favor és que l’empresa d’hamburgueses tenia un marge de guanys de 19’17%. Pel que fa a les ràtios fonamentals, la relació preu/guany de McDonald’s era de 17 vegades.

I, per aquells interessats en dividends, el desemborsament de McDonald’s era de 3’77% per acció al 2012.


 Així doncs, consideres que invertir en restaurants de menjar ràpid és rentable? Per què?

1 comentario:

  1. Actualment la gent està molt acostumada a anar a restaurants de menjar ràpid.
    Crec que invertir en un negoci d'aquest tipus pot ser interessant en aquests temps. Alhora crec que no es pot invertir en qualsevol cosa. Si tens molts diners, pots comprar una franquícia; pero crec que trigaràs molts anys a recuperar la inversió.
    Jo m'estimaria més invertir en un negoci de menjar ràpid emprenedor, en una idea de negoci interessant i amb bones expectatives. Segurament és més arriscar, però segurament que també obtingui una millor rendibilitat. Tota inversió comporta un risc!

    ResponderEliminar